Kynuté pletence s pudingovým krémem

07.05.2020

I takovéto dobroty jste mohli najít v našem Amosovi

Budete potřebovat: 

  • ½ kostky droždí
  • 80 g cukru
  • 700 ml mléka
  • 200 ml oleje
  • 3 žloutky
  • 400g hladké mouky
  •  špetka soli
  • 2 čokoládové pudinky
  • ½ kostky másla

Pracovní postup:

  1. Do trošky vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
  2. Postupně vmícháme tři žloutky, polovinu cukru, 200 ml mléka, 200 ml oleje a mouku smíchanou se špetkou soli. Necháme hodinu kynout.
  3. Pak vypracujeme z těsta dlouhé válečky, které spleteme a necháme na plechu dokynout ještě 30 min.
  4. Pletýnky před pečením zlehka potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 15 minut při teplotě 180 °C.
  5. Z půl litru mléka, 4 lžic cukru a dvou sáčků pudingu uvaříme hustý krém. Necháme vychladnout a rozkrájíme do něj půl kostky másla.
  6. Máslo s pudingem vyšleháme v robotu do hladkého krému.
  7. Krémem naplníme cukrářský sáček a necháme ještě půl hodiny v ledničce vychladit.
  8. Pletence rozřízneme napůl a plníme vychlazeným krémem.
  9. Na závěr posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Autor/foto: Blanka Svobodová